top of page
1f2a0316-enhanced-nr.JPG

OFTE STILTE SPØRSMÅL


-Har jeg automatisk plass?

Ingen plasser videreføres over sommeren, alle må melde seg på igjen hver høst. Fra høst til vår viderefører vi plasser, og man gir beskjed dersom man ikke skal fortsette. Dette minner vi også dere på!

– Timeplanen og hva det betyr

Vi vet det er litt vanskelig å lese planene våre og at det mange navn og koder. Vi håper likevel det skal være ganske så oversiktlig:


UNG = ungdom og er for 7 klasse og oppover. Tallene: 1-2 er nybegynner/ litt øvet, og man må starte der; før 2-3 og til sist 3-4 (4 på jazz)


Barneparti er delt i alder + i nivå når de er 5.klasse og oppover. Nye 5.klassinger og opp begynner på nivå 1.


Nivå ung 3-4 er et nivå man ikke kan delta på uten anbefaling fra pedagogen/Danseverket. Både av aldershensyn, og evt individuelle avtaler ift ferdighetsnivå. Her tar pedagogen stilling til det nivået de mener er aller best for den enkelte elevs utvikling, for å kunne oppleve mestring og danseglede. Unntaket her er i jazz, der det er 4 nivåer (her gjelder anbefaling for nivå 4)


Se timeplanen her

– Prøvetime?

Du kan så klart få lov å ha prøvetime, pris 50,-. Du må melde deg på for å sikre deg plass, og så sender du bare en mail til kontoret hvis du ikke vil beholde plassen.

– Venteliste

Vi har venteliste; skulle det bli plass etter første eller andre kursuke får du en mail av oss med tilbud om plass.

– Dans etter skoletid
Vi tilbyr kurs der vi får til samarbeid: Ulverud, Rotnes, Holumskogen, Slattum, Sørli, Elvetangen.

– Priser
Vi har priser for 45 min, 60 min, 75 min og 90 min; og deretter kvantumsrabatter ettersom eleven går på flere. På grunn av at det er mange ulike kombinasjoner som er mulig, så må totalsum regnes pr elev. Vi har en max-pris som slår til, når eleven går på mer enn 5 kurs. Pass på å melde søsken på med samme bruker. Les mer om priser her

– Når kommer faktura?
Etter 3-4 kursuker kommer fakturaen. Den får du på mail. Det første du får når du melder deg på er kun en ordrebekreftelse. Husk å sjekke søppelpost hvis du ikke har mottatt ordrebekreftelse ved påmelding.

– Hvor finner du oss?

Veibeskrivelse
Skolebakken 5: Riksvei 4, fram til Glømmi Sport. Ta av opp på Stasjonsveien. Følg stasjonsveien forbi Nittedal ungdomsskole og gjennom den krappe svingen. Ta av Stasjonsveien etter Nybrent.

Bygningen ligger ved siden av Rotnes skole, og er en grå murbygning.


Ulverud grendeskole: Kjør forbi Hagan-senteret, videre nedover Seljeveien. Ikke ta av ned til Ulverud skole, grendeskolen er en egen liten bygning med inngang fra Seljeveien.

– Hvorfor koster dans mer enn f.eks idrett?
I motsetning til idretten står dansen for selvkost. Det vil si at vi ikke får noen faste pengestøtter til våre anlegg, men må selv dekke inn alle utgifter. Utgiftene våre er alt fra lønn, husleie, renhold, kostymer, kontorrekvisita og så videre.

I tillegg benytter vi oss kun av dansepedagoger som har minimum bachelor-grad i Dans og pedagogikk. Disse har jobben som dansepedagog som sitt yrke og sin hovedjobb. Alle våre dansepedagoger er fast ansatte med alle rettigheter det fører med seg. Les mer her

– Dansebursdag, hva er det? Hvordan kan vi ha det?
Les mer om dansebursdag her

– Er det mye dugnader?
Vi vet at du lever i en hektisk hverdag og at det er nok å få barnet til og fra dans. Vi har derfor så og si ingen dugnadsrelaterte oppgaver som loddsalg e.l i helger og ukedager. Vi ber kun om hjelp til vår(e) stor(e) forestilling(er) som er 1-2 ganger i året. Da skal over 400 dansere på scenen, og vi er nødt til å be om noe hjelp fra dere.

– Utstyr, hva trengs?
Vi har ingen store krav annet enn at det skal være praktisk og behagelig å danse i. Vi anbefaler at det er litt tettsittende i fagene, jazzdans og samtidsdans da det er lettere for våre pedagoger å gi tilbakemeldinger. I street kan man gjerne ha mer baggy klær for feelingen. I klassisk ballet bør man ha hvit tights, drakt og oppsatt hår. Ønsker man å være med på tåspsiss-trening etterhvert må slike sko anskaffes. Det anbefales også å bruke sko på street/hip hop klasser.


– Når er sceneprøvene ferdig?
Det er en stor helhet som skal sys sammen og vi trenger mange dansere på plass over lengre perioder. Vi klarer ikke vite helt nøyaktig når det er ferdig, men vi har en maks tid. Vi anbefaler at de får ha med seg en telefon så de kan ringe når de skal bli hentet. Dere vil også få ca-tider.

– Kan foreldrene være med å se på sceneprøvene
Nei, danserene og pedagogene trenger arbeidsro og konsentrasjon + at det skal være litt overraskelse for dere også. 

– Hva skal barnet mitt ha på seg på forestilling? Kostyme?
Informasjon om dette vil bli sendt ut på e-post nær forestillinger.

– Hvor finner jeg info om forestillinger?
Oppdatert informasjon om forestillingene våre ligger alltid på nettsiden vår. Let under “meny” eller scroll på forsiden når det nærmer seg. All informasjon sendes i tillegg på e-post.

– Hvorfor må vi betale for å se på forestilling?
Å arrangere forestilling er kostbart. Utgifter er alt fra leie av forestillingslokaler, lydtekniker, lystekniker, kostymer, Det ligger en stor jobb bak, og våre ansatte får betalt for jobben de gjør både med forarbeidet og arbeidet under selve forestillingen. Hovedsakelig er publikum familie av danseelevene. Hvis familien skulle fått sett gratis hadde vi ikke stått igjen med noen billettinntekter til å dekke utgiftene. Vi håper at forestillingene i sin helhet oppleves som en fin helaften/opplevelse for vårt publikum.

– CAST? Hva er det?
For at alle dansere skal få best utbytte av sin tid på scenen samt at forestillingen ikke skal bli for lang, danser flere grupper kun én forestilling og noen grupper dansere flere. Derfor er det viktig at man som foresatt sjekker hvilken forestilling ditt barn danser i når dette blir publisert! Dermed er du sikret å vite hvilken forestilling du må kjøpe billett til. Ikke nøl for lenge da mange ønsker å oppleve våre forestillinger. ALLE dansere – små og store, er like viktige for helheten og for gruppas miljø og danseglede! Derfor håper vi alle vil prioritere øvinger frem mot forestilling. 
Finner du ikke partiet i et CAST, er denne gruppen med på alle forestillinger. 

Ofte stilte spørsmål: Service
bottom of page