Danseverket i Nittedal utvikler streetkulturen

Gjengen fra Danseverket i Nittedal sammen med instruktører i Streetkulturen.

Gjengen fra Danseverket i Nittedal sammen med instruktører i Streetkulturen.

Av Jan Fossen Publisert: 09. mai 2019, kl. 22:22

Denne våren har Danseverket i Nittedal hatt besøk av Norges fremste dansere og pedagoger fra streetdansmiljøet.

I løpet av fem helger har 17 av Danseverkets medlemmer latt seg inspirere og lære av streetkulturen.

Soul Session Community er et prosjekt støttet av Sparebankstiftelsen og gir en håndfull utvalgte danseskoler mulighet til å delta for å utvikle Streetkulturen i sitt nærmiljø. Deltakerne får gratis kurs og dessuten avsluttes prosjektet med en sommercamp-uke i Oslo. Her får danserne fra Nittedal treffe alle de andre Soul Session Community danseskolene fra hele Norge.

Hver kurshelg har danserne fått påfyll på to ulike stiler fra Streetkulturen. Lørdag har handlet om hiphop, trinn og historie samt freestyle dans. Mens søndagen har favnet andre stiler som: Break, Waacking, Popping, Afrobeat og House.

Bratt læringskurve

– Det har vært mye ny informasjon for danserne, men det er bare gøy. Læringskurven har vært bratt, sier Camilla Haugo. Hun er Danseverkets hiphop-pedagog.

Thor Jacob Akselsen som trener hiphop-gutta på Danseverket er enig. Han berømmer danserne for at de er åpne for nye inntrykk og tørr å kaste seg ut i nye ting.

Sommercampen i Oslo går av stabelen fra 24.- til 29. juni. Her skal danserne fra Nittedal lære enda mer og oppleve flere stiler som for eksempel Vogue. Alt dette skjer på Sentralen i Oslo hvor de skal sove og leve en hel uke!

På spørsmål til danserne hva de gleder seg mest til, får vi følgende svar:

– Battle, treffe nye mennesker som brenner for dansen, lære nye ting både fra pedagoger og meddansere, og ikke minst, være sosial med dans. Det er noen av det jeg elsker å drive med, sier Anine Ødegaard.

Etablerer StreetCrew til høsten

– Vi på Danseverket i Nittedal er utrolig takknemlig for at nettopp vi ble plukket ut til dette prosjektet. Vi satser virkelig på å utvide og bygge videre på hiphop her i bygda. Dessuten skal vi etablere et StreetCrew til høsten. På StreetCrewet vil danserene få videreutviklet alt de har lært denne våren og det blir fokus på en fordypning av flere stiler enn hiphop. Vi gleder oss veldig til dette.

– Dermed får Danseverket 4 «crew/kompanier». Fra før har vi Barnekompaniet, Juniorkompaniet og Danseverket Dansekompani.

– Med StreetCrew blir vi enda flere og skaper en bredere profil på våre fordypningsprogrammer, sier Camilla Haugo.

Før den siste helgen med workshop er over fikk noen av dansere mulighet til å svare på følgende spørsmål: Hva har Soul Session Community betydd for deg?

Og en av danserne, Victoria Litovchenco, deler: – Dette betyr mye for meg. Jeg har lært mye om de nye stilene og fått opplevd energien i kroppen og rytmen i musikken. Alt dette er og blir en av de beste opplevelsene så langt i mitt liv.

ØVER: Danseverkets medlemmer har brukt fem helger på å lære seg Streetkulturen.

ØVER: Danseverkets medlemmer har brukt fem helger på å lære seg Streetkulturen.

ØVING: gjør mester heter det.

ØVING: gjør mester heter det.

KURS: Kursdeltakerne fra Nittedal øver seg på Streetdans.

KURS: Kursdeltakerne fra Nittedal øver seg på Streetdans.