Fordypningsprogram/kompanier

Våre fordypningsprogram gir deg muligheten til å få mer erfaring med dans, bli inspirert, føle fremgang og møte nye venner. Tilbudet passer deg som ønsker ekstra utfordringer. Det gir et godt grunnlag for deg som vil søke deg videre til danselinjer ved videregående skoler.
Kompaniklassene har ekstra fokus på koreografier og uttrykk. Timene inneholder alt fra kreativt og skapende fokus til mer sjangerspesifikk teknikktrening. Pedagogene våre gir personlig veiledning og vi er opptatt av at den enkelte skal utvikle sine tekniske ferdigheter samt bli tryggere til å uttrykke seg gjennom dans. Du må regne med ekstra øvinger i forbindelse med forestillinger, oppvisninger og «stunts» eller «events» som for eksempel Dansens Dager, forestillinger på Flammen og andre visningsarenaer.

Vi har fordypningsprogram fra 5.klasse og oppover, i form av elevkompanier.

Barnekompaniet 5-7.klasse
Passer for deg som ønsker å danse mye, lære å lage egne danser, være med på flere danseoppdrag og samarbeide som dansekompani. Samarbeid og et godt sosialt miljø er noe vi fokuserer på, også utenom dansetimene. Barnekompaniet har bl.a opptrådt på diverse skoler, Juniorklubben, på UKM, på Dansens dager,  Mosenteret, i Rådhuskantina og under Rebusløpet på Danseverket. Det kreves at du går minst to danseklasser i uka, i tillegg til Barnekompani-timen. Dette gjelder alle partier mellom 5. og 7.klasse. Elever som har danset lenge har fortrinnsrett. 

Max 18 plasser, for å kunne tilrettelegge ekstra godt da dette er et fordypningsprogram. 

Leder for barnekompaniet: Anne Bratteberg, kontakt: anne@danseverket.no


Juniorkompaniet: ca 8.-10.klasse
Passer for deg som ønsker å danse mye, jobbe med ulike sceniske uttrykk, samarbeide som dansekompani og være medskapende i ulike danseoppdrag. Samarbeid og et godt sosialt miljø er noe vi fokuserer på, også utenom dansetimene. Det kreves at du går minst tre danseklasser i uka i tillegg til Juniorkompani-timen. 

Elever som har danset lenge og har vært i barnekompaniet har fortrinnsrett. Danseverket bekrefter plassen etter påmelding. 

Max 18 plasser, for å kunne tilrettelegge ekstra godt da dette er et fordypningsprogram

Leder for juniorkompaniet: Line Joten, kontakt: line@danseverket.no 


Danseverket Dansekompani: VGS-elever (med audition og unntak)
Må danse minimum 4 timer hver uke i ulike dansestiler: jazz, moderne/samtidsdans, klassisk og hip hop, i tillegg til 1,5 time som er dedikert til kompaniarbeid.

Formålet er å spre scenisk dans til så mange som mulig og utvikle medlemmene videre som dansere. Det er viktig for oss å skape god kultur som engasjerer og berører livene til menneskene som bor i vår kommune. Skape engasjement og debatt. Vi bruker derfor mye tid på å velge og utvikle tema og konsept til våre årlige kompaniforestillinger.  

Vår visjon er å styrke dansen i lokalmiljøet og være en synlig dansegruppe på høyt nivå. Max 15 plasser, for å kunne tilrettelegge ekstra godt da dette er et fordypningsprogram

Leder for Danseverket Dansekompani: Ina-Helén Oskarsen, kontakt: ina@danseverket.no


StreetCrew for elever fra 7.klasse og oppover
StreetCrew er et fordypningsprogram som gir elevene mulighet til å utvikle seg innen ulike streetstiler og oppdage streetdans-miljøet. Gjennom freestyle og kreativt arbeid vil danseren bli kjent med sin stil og sitt utrykk. StreetCrew skal også jobbe frem ulike koreografier for å kunne opptre på små og store arenaer i Nittedal. Det sosiale vektlegges høyt og gruppesammensetningen med ulike aldre, kjønn og nivå beriker crewet faglig og som gruppe. Slik gjøres det tradisjonelt i streetdans-miljøet.

Kriterier for å kunne melde seg på StreetCrew:

  • Må gå en street klasse i riktig alder og nivå.
  • Må gå en annen valgfri stil fra ønske i riktig nivå; klassisk ballett, samtidsdans, jazz, musikal, urbane stiler.

Elever i rett alder kan delta på både StreetCrew og Barnekompaniet. Det er dessverre ikke mulighet til å kombinere Juniorkompaniet eller DvDk med StreetCrew, av praktiske årsaker.
Max 18 plasser, for å kunne tilrettelegge ekstra godt da dette er et fordypningsprogram.

Dersom du går både StreetCrew og barnekompaniet må du gå følgende kurs:

  • Ett street kurs, StreetCrew, barnekompaniet og 5-7 klasse jazz nivå 2. I tillegg anbefaler vi også en annen stil.

Eventer StreetCrew ønsker å delta på:
StreetCrew er et showbasert crew som kommer til å være med på små og store oppdrag som for eksempel:

UKM
Opptre på 3v3 cup/innebandy/sportsarrangementer
Opptre på næringslivarrangemener
Opptre med “site spesific” der det passer, som f.eks togstasjon på Dansens Dag o.l

I tillegg er dette eksempler på eventer StreetCrew kan delta på:

  • Soul Session Oslo Extended
  • Battle of the South 
  • Measure your crew 
  • Urban Moves 

Leder for StreetCrew Camilla Haugo: camillah@danseverket.no